Generalforsamling, forslag

Kære medlemmer

Bestyrelsen har fremsat og modtaget dette forslag rettidigt. Der er ikke modtaget andre forslag.

Forslaget drejer sig om vedtægtsændringer, som kort er begrundet sammen med ændringsforslaget.

Ifølge vedtægternes §6 stk 4 og stk 6, så afgøres også vedtægtsændringer ved simpel stemmemajoritet blandt de fremmødte.

Det betyder at generalforsamlingens dagsorden pkt 8 – Indkomne forslag, er bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer.

Vedtægterne kan læses samlet på hjemmesiden.

Forslaget kan downloades som PDF til udskrift ==> DOWNLOAD

Med venlig hilsen

FFTH Bestyrelsen

___________________________________________________________________________________________________________________

13. april 2023

Generalforsamlingen 2023, 28. april

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer

Årsager

Ændringer har tre årsager:

  1. Sikre at foreningens formål afspejler foreningens faktiske virke og med mulighed for folkeoplysningsstøtte, herunder også skiftet fra Støberihallerne til Bådhallen.
  2. Fjerne upraktiske restriktioner og paragraffer som mere hensigtsmæssigt kan placeres i en forretningsorden som bestyrelsen kan justere uden vedtægtsændringer (fx kontingent)
  3. Justeringer af tekst for at præcisere specielt medlemmers rolle

Tilsammen giver det ændringer i paragrafferne §2, §4, §5, §7, §10, og det gøres gennem tre ændringsforslag der fremsættes og behandles hver for sig.

Forslag 1

§2 Formål

Stk. 2 Foreningen skal virke for

  • bevaring af traditionelle håndværksfærdigheder som forudsætning for at vedligeholde og udvikle bevaringsværdige by-, bygnings- og havnemiljøer.
  • at skabe forbindelse mellem traditionelle håndværk og nutiden, således at de meningsfyldt videreføres til nutidige behov og anvendelser.
  • bevaring og udvikling af Støberihallerne i Præstø som ramme for foreningens virke og til gavn for byens borgere og besøgende, og bidrage til et levende byrum.

Ændres til:

Stk. 2 Foreningen skal virke for

  • bevaring af traditionelle håndværksfærdigheder som forudsætning for at vedligeholde og udvikle bevaringsværdige bygnings-, kunsthåndværks- og maritimemiljøer.
  • at skabe forbindelse mellem traditionelle håndværk og nutiden, således at de meningsfyldt videreføres til nutidige behov og anvendelser.

Begrundelse: se ovenfor, men primært afledt af skiftet fra Støberihallerne til Bådhal 8, efter kommunen og RealDania overtog Støberihallerne.

 

Forslag 2

§5 Medlemskab

Stk. 2. Medlemskab opnås ved betaling af kontingent opkræves umiddelbart efter årets generalforsamling og skal indbetales inden 31.12 for at erhverve stemmeret på den kommende generalforsamling.

Ændres til:

Stk 2. Medlemskab opnås ved betaling af det årlige kontingent. Medlemskabet følger kalenderåret. Generalforsamlingen fastsætter kontingent for efterfølgende år.

§10 Ændring af vedtægter

Stk. 1. Ændring af vedtægter kan kun foretages, når det er anført på dagsordenen for generalforsamlingen. Vedtægtsændringerne træder i kraft med virkning fra den generalforsamling de er vedtaget på.

 Ændres til:

Stk. 1. Ændring af vedtægter kan kun foretages, når det er anført på dagsordenen for generalforsamlingen. Vedtægtsændringerne træder i kraft med virkning året efter de er vedtaget.

Begrundelse : Sammenhæng mellem kalenderår, medlemskab og gyldighed af vedtægter koordineres så det følger kalenderår og så vedtægter der gælder ved indmeldelse har gyldighed i medlemsperioden

 

 

Forslag 3

§4 Drift- og indsatsmidler

Stk. 2. Foreningens aktiviteter drives i videst muligt omfang af frivillige.

Ændres til :

Stk. 2. Foreningens aktiviteter drives i videst muligt omfang af foreningens medlemmer.

§ 7 Bestyrelsen:

Stk. 1. Bestyrelsen består af 7 personer.  De udpeges for 2 år ad gangen. I ulige årstal er 3 personer på valg, i lige årstal er 4 personer på valg. Ligeledes vælges 2 suppleanter for 1 år ad gangen. Genvalg kan finde sted. Ansatte i Foreningen for Traditionelle Håndværk kan ikke vælges til Bestyrelsen.

Ændres til:

Stk. 1. Bestyrelsen består af 7 personer.  De udpeges for 2 år ad gangen. I ulige årstal er 3 personer på valg, i lige årstal er 4 personer på valg. Ligeledes vælges 2 suppleanter for 1 år ad gangen. Genvalg kan finde sted. Kun betalende medlemmer i Foreningen for Traditionelle Håndværk kan vælges til bestyrelsen. Generalforsamlingen kan beslutte, at en bestyrelsespost på valg kan være ubesat frem til næste generalforsamling.

Og

Stk. 6. Til at varetage foreningens aktiviteter kan bestyrelsen ansætte en daglig leder.

Stk. 7. Bestyrelsen fastlægger selv sin forretningsorden.

Ændres til:

Stk. 6. Bestyrelsen fastlægger selv sin forretningsorden.

Begrundelse: Præcisering af at foreningen er en medlemsdrevet forening. Hvis der er brug for professionel lønnet indsats sker det ved projekt aftale og køb af ydelser, ikke ved ansættelse og arbejdsgiver ansvar. Hvis medlemmerne ikke finder valgbare bestyrelsesmedlemmer på generalforsamlingen kan bestyrelse fungere gyldigt med et mindre antal.

Dette opslag er også udsendt som nyhedsbrev til alle medlemmer hvis mailadresse er kendt.
Hvis du er medlem, men ikke har fået denne mail, så kan det skyldes, at vi ikke kender din mail adresse.
Brug eventuelt medlemsformularen på siden => medlemskontaktformular for at sende ændringer/oplysninger.

Print Friendly, PDF & Email