Nyhedsbrev Januar 2023

FFTH Nyhedsbrev 28. januar 2023

Kære medlemmer

Godt nytår.

Dette nyhedsbrev omhandler

  • nært forestående arrangementer,
  • status på foreningsprojekter og aktiviteter
  • medlemsnyt, kontingent og planer.

Arrangementer.

Giv nyt liv til det grønne tehus.

Lørdag den 4 feb.  Kl. 10-12.30  er der inviteret til åbent fælles arrangement ved Bevaringsforeningen for Præstø og Omegn, Præstø Lokalforum og Foreningen for Traditionelle Håndværk.

Vi introducerer projektet for medlemmerne, som kan prøve at reparere et vindue eller kitte en rude.

Gratis suppe og Kaffe.   

Foregår i Bådhallen ved siden af FFTH

Se invitation fra dagspressen og på ==> hjemmesiden .

Fællesudflugt til Svendborg med besøg på

J. Ring-Andersen Skibsværft og Danmarks Museum for Lystfartøjer.

Fredag den 24 februar 2023 Kl. 10 til ???

Mødested kl. 10 J. Ring-Andersen Skibsværft, Frederiksø, 5700 Svendborg. Se ==> kort

Kørsel fælles med egen bil efter aftale med hinanden. For at vide hvem hinanden er, kan der sendes en sms til udflugtens kontaktperson Stefan Preusche tlf 27507752.  

Vi får en god rundvisning og lov til at se alle spændende gemmer fra de gamle træskibe. De glæder sig til at modtage vores forening. Afslutning med frokost til dem som har lyst. Alle betaler selv for deres omkostninger.

Forenings Projekt Aktiviteter

Formidlingslokalet:

Foreningens medlemmer har været flittige og er godt i gang med at færdiggøre formidlingslokalet på førstesalen ved værkstedet. Der arbejdes med adgangsvejen (trappe og gelænder) som afskærmningen (vinduer, døre. Vægge, lofter).

Lige nu skal der males og sættes lister op. Derefter er vi klar til at sætte stikkontakter og lampeudtag op. Hvis de sidder en elektriker som læser med, er du meget velkommen 😊

Derefter kan vi begynde at indrette med tekøkken og møbler. Vi er så heldige at have modtaget legat på 12500 kr. fra è MønsBank  og vil bruge legatet til dette.

Både:

Vordingborg jollen er i foråret 2023 arbejdsmæssigt nedprioriteret til fordel for drivkvasen Rylen, som skal have klinket de nye bordgange som er sat i, alle er velkommen til at være med. Kontakt tovholder Peter Rasmussen på mail pr@ffth.dk , vi vil meget gerne have samlet et medlemshold, som med vejledning kan nå målet om at få Rylen søsat og sejlende igen i 2023. Der er ikke mødepligt hver gang, så jo flere vi er, jo bedre kan det lykkes.

Præstøjollen er også på vej op og vi er nu på 4 bordgang. Alle materialer til klædning er hentet så vi kan bare klø på.  Også her er der plads til alle som har lyst til at være med. Vi arbejder altid på jollen om lørdagen 9-12. (tovholder Stefan Preusche

Vi glæder os til at se dig i hallen til en hyggelig snak eller ved at arbejde på nogen af vores projekter.

Bestyrelsen, medlemmer og informationer.

Brug af Værkstedet:

Som nævnt i tidligere nyhedsbrev har bestyrelsen arbejdet med tilgangen og muligheden for medlemmer for at bruge foreningens maskiner. Husregler, sikkerhedsregler og anden viden fra andre tilsvarende foreninger er resulteret i FFTH egne retningslinjer som nu skal formidles. Det sker dels ved opslag, dels ved sikkerhedskurser som skal kvalificere medlemmerne til at bruge udvalgte maskiner forsvarligt. Der bliver udsendt invitationer med tider for undervisning, og det skrives også ind på hjemmesidens kalender samt i facebook-gruppen.

Målet er, at alle medlemmer, udover deltagelse i foreningsprojekter, også privat kan bruge værkstedet på sikker vis til at lave små praktiske opgaver til sig selv.

Generalforsamling:

Afholdes ifølge vedtægter inden udgangen af maj og varsles 4 uger før. Foreløbig forventer vi, at den afholdes fredag 31. marts 2023 kl 15.00-16.30 i Bådhallen, men endelig indkaldelse kommer senere.

Medlemskab:

Medlemsåret følger kalenderåret, og det er dermed tiden for indbetaling af kontingent for 2023. Kontingent indbetales

Husk ved mobilepay/bankoverførsel, at det er vigtigt med det fulde navn samt kontakt oplysninger (mail/telefon) på indbetaleren. Se også ==> hjemmesiden og meddelelsesblanket.

Desværre har vi en del betalende medlemmer hvis mail-adresser eller telefonnumre vi ikke kender.

Du kan hjælpe os. Hvis du kender nogen, som mod deres forventning som betalende medlem, ikke har modtaget dette nyhedsbrev, så skyldes det formentligt at vedkommende er et af de 9 medlemmer hvor vi mangler oplysning om mail-adressen. Det vi hjælpe os, hvis du fortæller dem, at de kan sende oplysningerne med formularen eller som mail til kassereren (Se også ==> hjemmesiden og meddelelsesblanket). Så eftersender vi nyhedsbrevet.

Bedste hilsner

Fra

Foreningen for Traditionelle Håndværk

hent nyhedsbrev ==> som PDF til udskrift

Print Friendly, PDF & Email