FfTH nyhedsbrev sept 2021

Nyhedsbrev september 2021

Efter en fremragende weekend med Gyldne Dage i Præstø, hvor foreningen fremviste værkstedet og lidt gammelt håndværk, samt fik besøg af 10 navere fra Danmark og Tyskland, er vi nu ved at få en hverdag igen. Specielt lørdag fik vi efter vores vurdering over 300 besøgende og der kom også 6 nye medlemmer til som gerne vil være en del af værkstedsfællesskabet.

Derudover får vi Præstø Privatskole på besøg som skal prøve rebslagning i værkstedet den 22. september. Stephen Weisbroth har sagt ja til at undervise eleverne. Vi håber at dette kan blive startskud på et fint samarbejde med skoler og klubben i Præstø.

Vi er stadigvæk i gang med at indrette værkstedet og elektrikerne er ved at etablere strøm til lys og maskiner. Materialeloft og lys i maskinrummet er etableret og vi har allerede kigget lidt på hvordan vi få en trappe op til første sal.

Åbningsdagene er stadigvæk tirsdag og torsdag samt lørdag, men kommer måske til at ændre sig lidt i takt med vi bliver flere aktive medlemmer, som også vil åbne på andre tidspunkter og arbejde med noget. Vi prøver at holde hjemmesiden opdateret.

Her er et par stemningsbilleder fra Gyldne Dage 2021:

Detaljer Filnavn: gyldnedage-naver.jpg

Nu er de unge også med.

Detaljer Filnavn: gyldnedage-ungdom.jpg

Ved Gyldne Dage har vi også talt med en pilefletter fra Præstø som måske er interesseret i at komme og bruge værkstedet lidt. Super godt med flere aktiviteter som viser håndværket. 😊

Detaljer Filnavn: gyldnedage-pilefletter.jpg

Hvad sker der nu?

Masterne er ved at bliver taget ned og bådene skal snart op. Derfor har vi nu taget vores fine drivkvase ind i hallen, hvor en renovering kan begyndes så den kan blive rigtig flot til næste sæson.

Alle som har lyst kan være med på det. Den skal have skrabet maling af, så vi kan se hvor der skal repareres i plankerne. Derefter skal den males igen.

Motoren skal ud og renoveres. Også her er der plads til folk, som har lyst til at rode med en gammel Saab dieselmotor.

Båden er en gamle opkøberkvase som er bygget på det meget kende bådebyggeri Brd. Andersen i Frederikssund.

Rotary i Præstø har tilkendegivet at støtte projektet økonomiske med flot beløb til indkøb og måske også istandsættelse. 😊 Derfor tror vi på at den kan komme ud og giver nogen gode stunder på vandet i 2022. Gerne skriv en SMS til Stefan (på 27 50 77 52) hvis I gerne vil være med –  eller kom forbi når vi har åbent.

Præstøjollen

Præstøjollen er ved at tage form. I går har Ture Malte Møller og Rasmus fra Holbæk Kystlivcenter arbejdet med listerne for spring og bordinddeling. Det har været meget spændende at være med til. Vi kommer til at gøre det samme igen når vi rejser båden i Præstø i oktober.

Båden bliver ca. 19 fod og kommer til at stikke knap under 2 fod. Grundtegningen er fra Fredejollen som er bygget i Fakse Ladeplads.

Filnavn: prastojolle-tagerform-holbak.jpg

Her er Ture i gang med at finjustere agterstævnen. Da der ikke er de store bølger i vores område bliver båden relativ spids bagud.

Filnavn: prastojolle-ture-holbak.jpg

Den får nogle smukke linjer som skal være med til at give den fine sejlegenskaber til vores farvand. 19 fod kan stadig komme på en trailer .

Her er næsten alle 9 bordgange rettet ind så de får en harmonisk inddeling. Båden bliver med kragerig som nemt skulle kunne sejles med en skipper og en hjælper.

Filnavn: prastojolle-9-bordgange.jpg

Der kommer til at være en dam i midten af båden så den også kan bruges til fiskeri men allervigtigst giver noget ballast i båden.

Der er stadigvæk mulighed for at komme og være med i bådebyggeriet, og vi håber også at kunne finde en smule flere penge så vi måske kan bygge 2 joller samtidig.

Derfor søger vi lige nu et par fonde og sponsorater til at vi kan få plads til flere frivillige i projektet.

Klik på download ovenfor, hvis du vil hente en PDF version tiludskrift

Print Friendly, PDF & Email